Plenty - restauracja śródziemnomorska i apartamenty

Kameralna atmosfera, najwyższa jakość obsługi, indywidualne podejście do gości, dobra kuchnia. Zapraszamy!

Plenty - historia

W 2010 roku zapragnęliśmy zrealizować nasze marzenie o stworzeniu najwyższej klasy restauracji śródziemnomorskiej w Szczecinie. Brakowało nam na mapie miasta miejsca wystarczająco kameralnego z kuchnią opartą na owocach morza i odpowiednio dobranych dodatkach.

W 2015 zrealizowaliśmy założony plan – w tym roku zakończyła się budowa nie tylko restauracji na Rynku Siennym ale także nowoczesnych apartamentów! Dzięki temu możemy naszym gościom zaproponować wygodny nocleg w eleganckich wnętrzach, a także wspaniałe potrawy kuchni europejskiej z dostawą wprost do pokoju!

Są z nami wspaniali kucharze – Adamem Mierzwa oraz Andrzej Szylar. Od momentu ich wejścia do kuchni nie mamy sobie równych w daniach śródziemnomorskich. Nie wierz nam na słowo – zarezerwuj stolik i przekonaj się, jak powinna smakować polędwica z dorsza, tatar z tuńczyka, mule czy zapiekane ostrygi!  

Adam Mierzwa
- Szef kuchni

Andrzej Szylar
- kucharz i autor książek

Restauracja przyjazna wszystkim smakoszom

Mimo iż specjalizujemy się w daniach z owocami morza i mięsem, proponujemy także przepyszne potrawy wegetariańskie i wegańskie. W naszej restauracji zjesz aromatyczne wegetariańskie placki z cukinii czy wegański tatar. Pragniemy, aby każdy mógł posmakować naszej kuchni – dla gości z wykluczeniami dietetycznymi przygotowujemy posiłki na podstawie indywidualnych wytycznych.